Zwarte kikkererwten-wortelsalade

Voor de smaak maakt het geen verschil, maar voor het uiterlijk is het gebruik van zwarte kikkererwten een echte aanrader; een mooi contrastrijk recept.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

15 min (naast de voorbereidingstijd voor kikkererwten)

Categorie:

Bijgerechten

Introductie

Over dit recept

Deze makkelijk en snel te bereiden salade is lekker als bijgerecht of als lunchgerecht met wat degelijk brood erbij. Het doet het ook heel goed op een picknick of bij een buffet, omdat het er mooi en verrassend uitziet. Door de zwarte kikkererwten ziet het er spectaculair uit, maar het is natuurlijk net zo lekker met bruine of witte kikkererwten.

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde zwarte kikkererwten, geweekt en gekookt
  • 1 ui, gehalveerd en in dunne reepjes.
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 grote winterwortel, gewassen en in dunne reepjes
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • Zout en versgemalen peper

Fruit de ui in een brede koekenpan. Wanneer de sliertjes zacht zijn geworden en lekker ruiken de knoflook toevoegen en even meebakken. dan de geraspte wortel toevoegen en ongeveer één minuut al roerend mee laten bakken. Bak vooral niet te lang; de wortel moet iets slapper worden, maar wel bite houden. Doe de inhoud van de pan in een schaal en roer er een theelepel zout en flink wat peper door. Voeg de kikkererwten en de yoghurt toe, roer nogmaals goed door en laat de smaken goed intrekken.

Bestel hier Het Kikkererwten kookboek!