Khandvi

Dunne deeglapjes van kikkererwtenmeel, opgerold met een pittige vulling. Niet moeilijk te maken, mooi om te zien en uiteraard ook erg lekker.

Aantal personen:

6

Bereidingstijd:

30 min

Categorie:

Deeggerechten

Introductie

Over dit recept

Dit is een makkelijk te maken borrelhap, waarmee je geheid het gesprek op de veelzijdigheid van de kikkererwt krijgt. Het ziet er leuk uit en is ook nog  eens heel lekker. De vulling kan natuurlijk heel makkelijk worden aangepast naar iets anders; denk aan een tomatensaus, of wat gefruite ui en knoflook. Gember, koriander en knoflook zijn natuurlijk ook lekker. Nou ja, mogelijkheden te over.

Ingrediënten

  • 100 gram kikkererwtenmeel

  • 250 ml yoghurt

  • 250 ml water

  • 1 kleine tl zout

  • 1/4 tl geelwortel

  • flinke snuf cayennepeper

  • asafoetida (is niet per se nodig, maar wordt in India veel gebruikt)

  • 1 el zwart mosterdzaad

  • 1 el sesamzaad

  • 1 el verse koriander, fijngesneden

  • olie

  • 1 chilipeper, fijngesneden

Bereid een paar gladde platte oppervlakken voor door ze in te smeren met een dun laagje olie. Het kan direct op het aanrecht in het geval van een roestvrijstalen exemplaar. Het gaat ook goed op aluminium folie op een bakplaat of direct op een plat bord. Maak een beslag van de eerste zeven ingrediënten. Zorg dat er geen klontjes in zitten; een handmixer is nogal handig hierbij. Doe het beslag in een pan (je kunt het beslag ook direct in de pan maken waarin je het gaat koken) en zet de pan op laag vuur terwijl je heel goed roert. Het zal na enige tijd behoorlijk dik worden. Blijf dan nog even doorroeren zodat het ook gaar wordt. Het moet dik én glad zijn. Dan moet het beslag worden uitgesmeerd over de voorbereide oppervlakken. Dat is vrij lastig, ervaring met een plamuurmes is handig. Er mogen geen gaten inzitten en het moet zo gelijkmatig mogelijk worden verspreid tot een dikte van ongeveer 2 mm. Werk vlot want het stolt enorm snel.

Terwijl de plakken uitharden maak je de vulling door de peper in een beetje olie te fruiten. Wanneer die zacht is geworden, worden sesamzaad en mosterdpoeder toegevoegd. Mosterdzaad gaat vrij snel poppen, zodra dat gebeurt moet de pan van het vuur. Roer de koriander erdoor en verdeel het over de plakken. Snijd nu de plakken in stroken en rol ze op.

Bestel hier Het Kikkererwten kookboek!