Kikkererwtensoep

Deze makkelijk te maken soep is ontzettend lekker. Een veel verfijndere smaak dan erwtensoep en minstens zo voedzaam.

Aantal personen:

6

Bereidingstijd:

30 min (naast de week- en kooktijd van de kikkererwten)

Categorie:

Lunch

Introductie

Over dit recept

Een heerlijke soep, makkelijk in grotere porties te maken, lekker met vers brood. Ideaal om van te voren te maken wanneer je groot gezelschap verwacht. De soep wordt veel dikker na een dag; leng hem dan aan met water; vergeet niet om hem dan opnieuw op smaak te brengen.

Ingrediënten

  • 225 gram kikkererwten, geweekt en gekookt (ca 350 gr gare erwten)
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 rode chilipepers
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn
  • 50 gram boter of olie
  • 1 theelepel geelwortel
  • Geraspte schil en sap van een citroen
  • zout en versgemalen peper
  • 200 ml crème fraîche
  • verse koriander en een fijn gesneden chilipeper als garnering

Zet de kikkererwten op met 1,75 liter water en kook ze een uur tot anderhalf uur. Smelt in een andere pan de boter of olie en fruit de ui een paar minuten. Voeg dan chilipeper, koriander, komijn en knoflook toe. Fruit dit alles nog een minuut of vijf en voeg dan de geelwortel toe en draai het vuur uit. Voeg, wanneer de kikkererwten zijn gekookt, de ingrediënten uit de tweede pan eraan toe en pureer alles met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper de citroenrasp en sap. Breng alles aan de kook en laat zachtjes, onder af en toe roeren, nog een half uur doorkoken. 

Proef de soep nogaals voor het serveren en breng zonodig op smaak. Garneer met fijngesneden chili en koriander en een flinke dot crème fraîche.

Bestel hier Het Kikkererwten kookboek!