Siciliaanse kikkererwtenschotel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed nec diam ultricies, scelerisque arcu quis, mattis purus. Morbi tellus nibh, sollicitudin a gravida quis, commodo eget eros.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

2hrs 45min

Categorie:

Lunch

Introductie

Over dit recept

 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa. Nunc interdum euismod lectus, ut iaculis metus consequat et.

Ingrediënten

  • 250 gram gedroogde kikkererwten, geweekt en gekookt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • 400 gram tuinerwten
  • 100 ml groentebouillon
  • mespunt nootmuskaat
  • 250 gram artisjokharten (1 blikje)
  • sap van 1 citroen
  • 10/15 blaadjes munt, grof gehakt
  • Versgemalen peper
  • Zout

Week de kikkererwten ongeveer 12 uur en kook ze tot ze gaar zijn (zie Algemene Tips). Fruit de ui in een scheut olijfolie. Voeg de tuinerwten, groentebouillon, nootmuskaat en naar smaak peper en zout toe. Laat zachtjes sudderen voor ongeveer 30 minuten. Voeg de artisjokharten en kikkererwten toe, en kook nog  ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met citroensap, munt, zout en versgemalen peper. De schotel is lekker warm, maar ook koud!

Bestel hier Het Kikkererwten kookboek!