Brownie

Brownies zijn niet de eerste dingen waar je aan denkt bij kikkererwten. Er is ook veel viezigheid tussen alle recepten te vinden, onder het mom van gezond en/of glutenvrij. Dit recept is een zeer geslaagd voorbeeld van hoe lekker het kán zijn. Het valt niet in de categorie ‘licht’.

Aantal personen:

6-8

 Bereidingstijd:

15 min +30 min

Categorie:

Zoet

Introductie

Over dit recept

Er zijn behoorlijk veel recepten op het grote wereldwijde web te vinden die kikkererwten en chocola combineren. Uiteraard testen we er daar regelmatig een paar van. Helaas zit er behoorlijk veel viezigheid tussen…..We hanteren hier natuurlijk wel het credo dat het lekker moet zijn! Onderstaand recept is zelfs buitengewoon lekker. En, zoals wel vaker het geval is met goede recepten met kikkererwten, mensen zullen niet aan kikkererwten denken bij het eten van een stukje van deze brownie. Je denkt waarschijnlijk wel aan je gewicht; het is niet licht, maar toch wil je nog een stukje.

Ingrediënten

  • 120 gr boter
  • 120 gr pure chocolade, in stukjes
  • 3 eieren
  • 175 gr suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl vanillesuiker
  • 110 gr kikkererwtenmeel, gezeefd
  • 4 el cacao (ca 25 gr), gezeefd
  • 1 tl oploskoffie (als je dat in huis mocht hebben; is niet per se nodig)
  • 120 gr pure chocolade, druppels of in kleine stukjes gehakt

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter en bebloem een vorm geschikt voor deze hoeveelheid. Hier is een standaard vlaaivorm gebruikt, maar een rechthoekige schaal van ca 18cm x 25cm zou natuurlijk ook prima zijn. Smelt chocola en boter au bain-marie. Klop de eieren goed los met suiker, zout en vanille suiker. Roer hier, wanneer de suiker is opgelost, het kikkererwtenmeel, de cacao en de oploskoffie door. Meng alles goed en roer erop het laatst de chocolade stukjes doorheen. Bewaar er een paar om er bovenop te strooien. Plaats in de oven en bak ongeveer 25 tot 30 minuten.

Bestel hier Het Kikkererwten kookboek!