Cypriotische kikkererwtenschotel

Verbazend lekker, deze ogenschijnlijk eenvoudige schotel van kikkererwten, spinazie en tomaat. De verbazing zit hem vooral in dat zulke simpele ingrediënten zo’n smakelijk gerecht opleveren.

Aantal personen:

6

Bereidingstijd:

30 minuten (buiten voorbereidingstijd van de kikkererwten)

Categorie:

Hoofdgerechten

Introductie

Over dit recept

 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa. Nunc interdum euismod lectus, ut iaculis metus consequat et.

Cypriotische kikkererwtenschotel

Ingrediënten

  • 250 gr gedroogde kikkererwten, geweekt en gekookt

  • 450 gr verse spinazie in stukken

  • zout en versgemalen peper

  • olijfolie

  • gedroogde rode peper

  • 1 grote ui

  • 3 stengels bleekselderij in kleine stukjes

  • 2 tenen knoflook

  • 3 grote tomaten ontveld en in kleine stukjes of doormidden gesneden cherrytomaatje

Doe gekookte kikkererwten met een deel van het kookvocht in een grote pan met de spinazie. Breng aan de kook. Laat de spinazie slinken en giet het vocht af.

Verhit de olie in een andere pan en fruit daarin eerst de rode peper, daarna de ui, de bleekselderij en nog iets later de knoflook toe. Laat het geheel ongeveer 8 minueten fruiten terwijl je af en toe roert. Voeg de inhoud van de tweede pan bij de eerste en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat nog 10 minuten sudderen onder af en toe roeren. Voeg vijf minuten voor het eind de tomaat toe. Lekker met brood en een salade.

Bestel hier Het Kikkererwten kookboek!