Crackers

Glutenvrije crackers; ze zijn eenvoudig te maken en erg goed van smaak. Daarnaast zien ze er ook nog prachtig uit; je hoeft dus niet glutenvrij te zijn om deze dingen te maken.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

15 min

Categorie:

Borrel

Introductie

Over dit recept

Met kikkererwtenmeel kun je uitstekend bakken. Er zit geen gluten in en dat betekent dat het niet makkelijk een mooi elastisch deeg wordt. Ondanks dat zijn deze crackers simpel te maken, lekker en dus glutenvrij.

Ingrediënten

  • 150 gr kikkererwtenmeel
  • 25 ml olijfole
  • peper
  • zout
  • 75 gr pittige kaas
    water

Maak een deeg van kikkererwtenmeel, olie en kaas. Hier is feta gebruikt, maar met parmezaanse kaas zijn ze ook erg lekker. Afhankelijk van de gebruikte kaas moet er meer of minder water worden toegevoegd. Maar pas op dat het niet teveel is; begin met twee eetlepels en bekijk dan hoe stevig het deeg is; het moet niet droog zijn, maar ook niet te nat. Het is een behoorlijk ‘dicht’ deeg omdat het niet de elasticiteit heeft van bloem. Laat het een kwartier rusten alvorens het uit te rollen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi wat bloem op een bakpapier en leg daarop de helft van het deeg. Strooi wat bloem over het deeg en lag daarop weer een vel bakpapier. Rol het nu uit tot een hele dunne lap van ca 2 mm dik. Snijd er vierkantjes uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet met een vork op regelmatige afstand gaatjes in de vierkantjes en bak ze in ongeveer 10 minuten lichtbruin. Ze moeetn echt vrij dun worden uitgerold opdat ze knapperig worden. Bestrooi ze met wat zeezoutvlokken wanneer ze uit de oven komen. Ze zijn lekker om zo te eten, maar kunnen natuurlijk ook belegd worden naar eigen inzicht.

Bestel hier Het Kikkererwten kookboek!