Glutenvrije chocolade kikkererwtenkoekjes

Een van de eigenschappen van kikkererwtenmeel is is dat het glutenvrij is. Je kunt er heerlijk koekjes mee bakken zoals onderstaande. De witte dingetjes die je ziet zijn cashewnoten.

 

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

30 minuten

Categorie:

Zoet

Introductie

Over dit recept

In de Verenigde Staten is het chocolate chip cookie veel meer een begrip dan in Europa, waar we een grotere diversiteit lijken te hebben aan koekjes. Er gaat natuurlijk iets heel troostvols uit van chocoladekoekjes. Ze kunnen met de gekste ingrediënten worden gemaakt. Wij wij houden het hier bij vrij eenvoudige, maar uiteraard wel met kikkererwten(meel). Er zitten cashewnoten doorheen, die kunnen desgewenst worden vervangen door andere noten of zelfs witte chocolade stukjes.

Ingrediënten

  • 150 gr boter
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 60 gr pure chocola, in stukjes
  • 70 gr cashewnoten, geroosterd en in stukjes
  • 170 gr kikkererwtenmeel
  • 25 gr maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt in een steelpan op laag vuur de boter. Voeg de suiker en chocola toe. Haal van het vuur wanneer de chocola gesmolten is. Meng in een kom de overige ingrediënten en roer hier het chocolade mengsel door tot zich een egaal, beetje plakkerig, deeg vormt. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot, en druk deze een beetje plat. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak voor ongeveer 8-10 minuten, niet langer, anders verbranden ze. Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat en laat ze afkoelen.

Bestel hier Het Kikkererwten kookboek!