Geroosterde kikkererwten –Leblebi

 

Eén van de alleroudste bereidingswijzen, en nog steeds een aanrader. Knapperige kikkererwten naar smaak hartig of zoet.

Aantal personen:

6

Bereidingstijd:

20-40 min(naast de voorbereidingstijd voor kikkererwten)

Categorie:

Borrel

Introductie

Over dit recept

Geroosterde kikkererwten zijn lekker als borrel, op een salade, of gewoon tussendoor. Er zijn veel variaties mogelijk, door verschillende kruiden te gebruiken. Hier is gebruik gemaakt van paprika en chilliepoeder. Ook kan bijvoorbeeld gebruikt gemaakt qworden van knoflookpoeder in combinatie met korianderpoeder, komijn en kurkuma. De kikkererwten hoeven niet ontveld te worden, maar is in dit geval wel lekkerder. Kikkererwten uit blik moeten voor dit recept goed afgespoeld worden, anders worden ze niet knapperig.

Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwten, geweekt en gekookt
  • Flinke scheut olijfolie
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • Chiliepoeder

Week en kook de kikkererwten , ontvel ze eventueel als je daar zin en tijd voor hebt (zie de Algemene Tips). Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de kikkererwten goed droog. Als dit niet het geval is, worden ze niet knapperig.
Leg de kikkererwten op een bakplaat en giet de olijfolie erover. Zorg dat de olie gelijkmatig verdeeld is. Kruid ze naar smaak. De kikkererwten moeten ongeveer 15 à 20 minuten in de oven.

De geroosterde kikkererwten zijn vers het lekkerst, maar kunnen eventueel 2 dagen bewaard worden in een afgesloten balkje.

Bestel hier Het Kikkererwten kookboek!