Cupboard Cooking

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed nec diam ultricies, scelerisque arcu quis, mattis purus. Morbi tellus nibh, sollicitudin a gravida quis, commodo eget eros.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

15 min

Categorie:

Hoofdgerecht

Introductie

Over dit recept

Cupboard cooking klinkt om de een of andere reden inspirerender dan keukenkastje-koken. Toch is dat wat we hier hebben gedaan. Iedereen heeft wel een uitje in huis en een blik tomaten en, na het lezen van al onze onvolprezen recepten staat er natuurlijk ook blikje kikkererwten naast dat blik tomaten. Deze soep is geboren uit haast, maar wat een voltreffer; snel, makkelijk en erg lekker. Hier hebben we er een paprika doorheen gedaan, maar een restjes sperciebonen zou hierbij ook niet hebben misstaan. Varieer!

Ingrediënten

  • 1 ui, in grove stukken
  • 1 paprika, in grove stukken
  • 3 el olie of boter
  • 1 teen knoflook, in pakjes of uit de knijper
  • 1 blik tomaten, in blokjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 bouillonblokje
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 tl suiker
  • flinke snuf Cayennepeper

Fruit ui en paprika een paar minuten, onder af en toe roeren, tot het een geurig geheel is. Voeg dan de knoflook toe en bak deze even mee, en vervolgens de inhoud van de twee blikken en het bouillonblokje. Voeg een half blik water toe, wat zout en peper, de suiker en de cayennepeper en laat even flink doorkoken. De tomaten moeten gaar worden, maar mogen nog wel fris smaken. Proef op zout, suiker en scherp en breng op smaak. Met een stuk stokbrood erbij heb je zo een snelle en voedzame maaltijd.

Bestel hier Het Kikkererwten kookboek!